top of page
Sök

Maj har snart passerat oss och alla längtar efter att sommarsäsongen skall dra igång.

Vi väntar med spänning på att kunna öppna våra uteserveringar till 100%. För det är något speciellt med uteserveringar. Det är en frihetskänsla en sommar känsla som tar vid när man får sitta på en uteservering med någon man tycker om.

 

Vi har haft lite otur med vädret, samt att det är förseningar i markis och stativ. Det blev också en liten försening i vår inglasnings del. Men vad kan man annat än acceptera.

Tycker ni inte att vi de senaste 14 månaderna har accepterat väldigt mycket, vi får inte agera och göra så som vi önskar och vill. Eller? En stor del av oss har accepterat och satt oss i ett led där vi alla gör allt för att smittan skall gå ner och att vi snart skall komma till någon sorts normalitet.

Men en annan del har inte accepterat och gör väl i princip som de vill, därför är vi där nu i ett läge där vi nästan är värst i Europa. De som inte kan följa regler och lagar och respektera.
Har de någon gång tänkt på Hen som jobbar på en covidavdelning i Norrbotten, som jobbar mer timmar än kanske du gjort. Som kanske inte hinner se sina barn, leka med sina barn, eller vårda sitt förhållande. För jag kan tänka mig att hen måste vara otroligt trött när hen får komma hem och ta igen sig några timmar. All respekt till er inom sjukvården, jag hejar på er.

Och dessa människor som har sina hemmafester och dylikt, har ni tänkt på alla de som jobbar inom restaurang för att servera mat, dryck och upplevelser, deras jobb blir konstant bromsade , alla restaurang människor har förhoppningar och ser framemot en lättnad för att kunna göra sitt jobb till 100% men ständigt när deras förhoppningar går upp tas dem ifrån dem.

Jag beundrar de anställda inom restaurang för att de inte slänger in handduken utan kämpar med sin krögare. Jag är inte den enda de finns fler och jag hejar på er också.
Jag antar att alla krögare kämpar för sina verk just nu, och säkerligen har tanken gått förbi huvet på de flesta, nä nu jäklar slänger vi in handduken. För mig har den tanken slagit mig i någon sekund, men lika fort har jag slagit ner den. Jag vägrar ge mig för ett virus, jag vägrar ge mig så länge personalen är med mig.

Under dessa månader har jag lärt mig otroligt mycket. Vem kan jag lita på, vem är mina sanna vänner? Sömn och träning är super viktigt för att orka, kärlek till sin partner och familj har nog aldrig varit starkare än den är nu.

Allt jag önskar nu är vaccin för mig och alla andra och att jag får träffa mina föräldrar.

Du som inte följer de restriktioner som finns – Vem uppfostrade dig? Du som följer dem- Ge inte upp, vi är med er.

Mari

Solen börjar äntligen kika fram på riktigt och det känns som att den efterlängtade våren nått Luleå och restaurang Arkipelag. Efter en minst sagt utmanande och händelserik vinter blickar vi framåt mot nya ljusare tider, och inte minst vår allra första sommar i Kuststad.Det är mycket som händer just nu och många pusselbitar ska falla på plats innan vi välkomnar utesäsongen som är på väg med stormsteg. Uteserveringar ska byggas och inredas, menyer ska planeras, teamet ska utökas, samarbeten planeras..

Bakom kulisserna snurrar maskineriet på högvarv och vi älskar varje sekund av det!I och med detta har vi valt att pausa vår lunchservering från och med påskveckan på obestämd tid. Vi kommer istället erbjuda förlängda öppettider av butiken där det kommer finnas sallader och smörgåsar för Take Away tillsammans med våra bageriprodukter - som vårt älskade manitobabröd samt Jeanettes härliga sötsaker och mycket, mycket mer!Så nästa gång du är sugen på middag, fika, ett glas vin eller något annat gott i Luleå, kom gärna förbi oss på restaurang Arkipelag i vackra Kuststad!


Häng med oss på våra sociala medier för att hålla dig uppdaterad om allt som händer! Instagram och Facebook

På Arkipelag tror vi starkt på att hylla Norrbotten, alla duktiga kreatörer, entreprenörer, konstnärer och eldsjälar som hjälper till att göra Norrbotten till en härlig plats att leva och bo. I en serie som vi kallar "Arkipelag Gillar" letar vi upp olika personer och företag som vi tycker förtjänar att synas och höras.


Först ut är Erica Huuva Design. På tisdagen 24/11 höll Pia en livesändning från Arkipelag där du fick möjlighet att se Ericas vackra smycken och även det fantastiska konstverket som pryder vår vägg, Árran Giedgit - Stenarna vid eldstaden.

Ericas vackra smycken tillverkas för hand i silver och är för det mesta tillverkat av återvunnet material. På ericahuuvadesign.com hittar du otroligt fina julklappar i form av örhängen, broscher, halsband, ringar och konstkort.


Här ser du livesändningen i efterhand.bottom of page