Arkipelagpåsen - Trerätters för två personer.

Artikelnr 00152
599.00kr
Finns i lager
1
Produktdetaljer

Påsen kan hämtas Fredag 12.00-18.00 eller Lördag 14.00-17.00.

En härlig trerättersmiddag som du avnjuter hemma. Förrätt och dessert är klart i påsen, varmrätten är förberedd och tillagas enkelt efter instruktioner i påsen.

Förrätt: Tartar på nötfilé, kapris, ramslök, samt silverlök.

Varmrätt: Bouillabaisse. Lyxig fisk och skaldjursgryta.

Dessert: Citronbavaroise. (Bavaroise är som en blandning mellan pannacotta och mousse)

Erik Grödahls vintips:

Halvflaskor hela vägen den här veckan.

Förrätt Tartar på Nötfilé, kapris, ramslök, silverlök

Här går vi på ett friskt och mustigt vin med lite återhållsamma tanniner, Saint Auriol Chatelaine

La Clape 2018 (Nr 4500, pris 69,-), lufta 1-2 timmar och servera 16-17 grader i en stor kupa.

Varmrätt: Bouillasbaisse fisk och skaldjursgryta

Bouillasbaisse har sitt ursprung i södra Frankrike och där avnjuts den med en lokal rosé i glaset. Likt många ”locals” väljer jag M de Minuty Rosé 2020 (Nr 2590, pris 75,-), en torr och frisk rosé från Côtes de Provence, servera 10-12 grader. Det här vinet finns också på helflaska för den som så önskar.

Dessert Citronbavaroiase

Den syrliga desserten behöver något sött och syrligt i glaset, Nivole Moscato d’Asti 2020 (Nr 7787, pris 85,-) blir ett utmärkt val. Servera 10-12 grader.

Spara denna produkt för senare användning