top of page

Provningar med Erik Grödahl på Arkipelag Luleå

Erik Grödahl är en vinmästare som regelbundet är värd för ölprovningar, vinprovningar, mässor och mycket mer. Han är kunnig om allt som har med alkohol att göra och delar alltid gärna med sig av sin expertis till andra.

 

Oavsett om du är en erfaren finsmakare eller helt nybörjare, kommer du säkert att lära dig något av Erik. Scrolla ned för att se framtida provningar på restaurang Arkipelag i Luleå.

Erik_9_1280x1920.jpg

Öl & Smaker

11/11 13:00  Arkipelag

Öl är en fantastisk måltidsdryck, det gäller bara att lära sig vad som passar med vad. Öl är den alkoholdryck som har störst utvecklingspotential eftersom det finns ingen lagstiftning likt det är med vin och destillerade drycker.

På den här provningen får Ni prova sju olika stilar från högklassiga bryggerier tillsammans med matchande tilltugg.

Pris 555,-. Anmälan till erik@grodahl.se eller ring/sms:a 076-039 33 33.

Glöggprovning

30/11 18.30

"Gör om gör rätt" låter inte så bra, för när det gäller smak är det alltid en subjektiv bedömning och det du tycker om är rätt för dig, däremot är den här glögg- och smakprovningen ett utmärkt sätt att vidga sina vyer. I motsats till de flesta, som jag känner, så serverar jag glöggen lätt kyld eller rumstempererad. Det blir betydligt bättre smakkombinationer då. Det här med varm glögg, russin och mandlar inomhus är inget som tilltalar mig smakmässigt, däremot utomhus på Skansens julmarknad eller på skyltsöndag föredrar jag den varm, det är lite så att var sak har sin tid. Här kommer Ni att få lite nya tips inför glöggminglet hemma.

Pris 495,-. För mer info eller bokning, mejla erik@grodahl.se eller ring/sms:a 076-039 33 33.

Varmt välkomna!

Rom & Choklad

9/12 13.00 Arkipelag

Den bästa av två världar, rom & choklad. Var för sig fantastiskt gott, tillsammans gudomligt. På denna lustfyllda provning pratar jag lite destillat och choklad i allmänhet och rom och kvalitetschoklad i synnerhet. Vi kommer att prova fem sorters rom tillsammans med choklad från Nordic Chocolate i Umeå och hemlagade chokladtryfflar och chokladmousse. Priset för denna helhetsupplevelse är 555,- Anmälan till erik@grodahl.se eller 076-039 33 33.

Varmt välkomna!

Champagneprovning

16/12 13.00 Arkipelag

Vi avslutar provningsåret på Arkipelag med Champagneprovning. Det finns ingen dryck som skapar så mycket glädje som bubbel. På den här provningen får du prova tre Champagner och tre mousserande referensviner från Frankrike, England och Spanien från småodlare. Vinerna serveras tillsammans med matchande tilltugg. Det finns ingen dryck som är så förknippad med glädje, skratt, myter, citat och historier som Champagne, på den här lättsamma och roliga provningen får du höra några av dem.

 

Jag kommer att prata om druvor, framställning, olika stilar, men fokus ligger på att kombinera dessa fantastiska bubblor med olika tilltugg. Pris 555,-. För mer info eller anmälan mejla erik@grodahl.se eller ring 076-039 33 33. Varmt välkomna!

bottom of page