top of page
arkipelag-lulea-02.jpg

Hitta till Arkipelag, Södra Hamn.

Restaurang Arkipelag öppnade hösten 2020 och ligger belägen i natursköna Kuststad, Luleå. Lyssna till vågornas brus, ta en promenad på bryggorna och njut av en god lunch eller middag med en makalös utsikt.

Image by Matt Hardy

Gästhamn i Södra Hamn.

Central och välutrustad fritidsbåthamn i Luleå.

 

Kommer du till Arkipelag med fritidsbåt kan du lägga till vid Ettans båthamn som ligger ca 200 meter från Luleå stadskärna. 

Hamnen erbjuder 50 gästbåtplatser och en hamnvärd under sommarhalvåret. 

Från båthamnen är det ett stenkast till restaurang Arkipelag där du kan avnjuta en god lunch, middag, skaldjursmeny, drinkar och gott vin. 

Du kan även köpa med dig nybakat fikabröd, bröd, goda ostar och charkuterier från vår charmiga butik. Perfekt att ta med sig ut på havet! 

För att komma i kontakt med hamnvärd (1:a juni - 30:e sep) ring 076-808 48 02 eller läs mer om Ettans båthamn nedan.​

Södra hamn har allt du behöver och lite till. Här hittar du Willys där du kan handla mat och fylla på förrådet på båten, färskvatten och elektricitet i Ettans båthamn. 

Gästhamn
arkipelag-03.jpg

Parkeringsplatser.

Central och välutrustad fritidsbåthamn i Luleå.

 

Arkipelag ligger belägen i södra hamn, Kuststad, ett område med unika lägenhetsbyggnader i fantastisk miljö med havet som närmaste granne. Här mår man gott! ​

Kommer du till Arkipelag med bil finns det ett fåtal parkeringar i närheten av restaurangen inne på området. Här betalar du en avgift enligt instruktioner som du hittar på plats. 

Du kan även parkera på Willys och sedan ta en kort promenad till Arkipelag som ligger på Småbåtsgatan 8. 

arkipelag-lulea-01.jpg
Parkering
bottom of page