Image by Matt Hardy

Njut av en god lunch i vackra Kuststad Luleå

START ONSDAG 8 JUNI

Onsdag - fredag 11:00 - 14:00

PRIS 110 KR/RÄTT

Sommaren är snart här och vi öppnar vår lunchservering igen!  När du är sugen på en god lunch i Luleå är det till Arkipelag i Kusstad, Södra Hamn du ska bege dig. Här hittar du vägbeskrivning

Lunchmeny vecka 26

Onsdag

Kött: Toscansk kyckling i krämig gräddsås med soltorkade tomater, vitlök, spenat och ris.

Fisk:  Citronbakad spätta med caponata, kapris, rostad potatis och grillad citron.

Torsdag

Kött: Rödvinsbräserad oxkind, polenta, grillad lök, gremolata och parmesan.

Fisk:  Skaldjurspasta med räkor, blåmusslor, tomat, vitlök och vitt vin.

 

Fredag

Kött: Grillad flankstek med körsbärstomat, rosmarin, oliver, aioli och pommes.

Fisk:  Italiensk fisk-och skaldjursgryta med tomat, vitlök och citron, med vitlöksbröd och aioli.

Veckans vegetariska

- Ricotta- och spenatfylld cannelloni med tomatsås, ruccola och parmesan.

Veckans sallad

- Pastasallad med grillad flankstek, pesto, körsbärstomater, rödlök, ruccola och parmesan.

Veckans bowl

- Mozzarella, oliver, grillad paprika och aubergine, rödlök, pesto rosso, risoni.

Lunchmeny vecka 27

Onsdag

Kött: Grillad flankstek med ljummen wok på sötpotatisnudlar, shiitake, lök, morötter och ägg.

Fisk:  Sojaglazerad rödspätta, ris, pak choi, picklad rädisa, salladslök.

Torsdag

Kött: Teriyakigrillspett på nöt med ris, chillidressing, ingefärspicklad gurka, sallads lök samt sesamfrön.

Fisk:  Misostekt torsk med krämig sötpotatissoppa, rädisor, sockerärter, friterat rispapper.

 

Fredag

Kött: Soja- och sesamkryddad burgare med briochebröd, salladslök, picklad morot och gurka, ingefära, srirachamajo, jordnötter och koriander, serveras med pommes.

Fisk:  Fiskgryta med räkor, röd curry, kokosmjölk, lime och chili.

Veckans vegetariska

- Vegetarisk burgare av soja- och sesammarinerad tofu, briochebröd, salladslök, picklad morot och gurka, ingefära, srirachamajo, jordnötter och koriander, serveras med pommes.

Veckans sallad

- Glasnudelsallad med kyckling, mango, morot, vitkål, chilidressing och rostad kokos.

Veckans bowl

- Limemarinerade räkor, ris, avocado, edamame, picklad rödlök, chilimajo.