top of page

Arkipelags sista meny

Arkipelags Sista Meny 23/24 . Gäller från 6/12-25/1. Efter detta stänger restaurangen.

Vid allergier kontakta oss gärna i förväg för att ni ska få bästa möjliga service!

Smårätter
Fästpunkt 1
angbryggeriet-pitea-restaurang (21).jpg

Social Dining

En unik femrätters meny där vi börjar med tre små rätter att dela vid bordet, därefter går vi vidare till varmrätter och dessert.

Vi stänger snart restaurangen. Därför meddelas meny för social dining varje afton av vår personal.

Middag 725 kr/person

Gott vinpaket 655 kr/person

Exkusivt gott vinpaket 995 kr/person

Snacks

Munk 99kr

Fikon – Anklever – socker
En liten socker munk , serveras med anklevermousse och fikonmarmelad

Löjrom 89kr

Potatis – Äpple – Syrad grädde
Hasselbackspotatis som kockas i äppelcidervinäger och serveras med löjrom, syrad grädde och äpple.

Ostron 69kr ( begränsat antal)

Lök – Koriander – Chili
Grillat ostron serveras med chili och koriander samt lök

Frank restaurang Arkipelag Luleå
restaurang-lulea (1).jpg

Förrätter

Jordärtskocka 159 kr

Äpple – Cognac – Grädde
Jordärtskocka soppa med grädde och cognacsäp
plen samt friterad jordärtskocka.

Pilgrimsmussla 199kr

Curry – Päron – Löjrom
Smörstekt Pilgrimsmussla, serveras med curryinlagda päron toppas med löjrom och rivet citronsmör.

Ren 199kr

Granskott – Gruyere- Enbär
Lätt gravad ren , serveras med granskottsemulsion, smörstekt svamp och färskost kräm med enbär, riven gruyere ost och potatischips, lingonsorbet.

Råbiff 229kr

Gruyere – Bovete – Smör
Minut mald råbiff, serveras med kapris, bovete, samt friterad lök och potatis. Toppas med anklever smör och gruyereemulsion.

Varmrätter

Tryffelgnocchi / 269 kr

Serveras med en kantarellstuvning samt shiitake ragu, riven sommartryffel och friterad grönkål, citronolja och Svedjanost.

Hälleflundra 349kr

Persiljerot – Sherry – Sidfläsk
Smörstekt hälleflundra, serveras med persiljerotspuré och en sherrysås
Samt vindelnrökt sidfläsk och päron
.

Röding 329kr

Gurka – Dill – Potatis
Lätt rimmad röding serveras med syrad gurka och dill samt en bryntsmörsås och tournerad potatis som serveras med bränd grädde.

Rådjur 449kr

Rotselleri – Blåbär – Kantarell
Kryddstekt Rådjur serveras med saltbakad rotselleri, en smörig sås med blåbär och smörstekta kantareller samt grönkål och syrad lök.

Oxfilé / 399 kr

Grillad oxfilé serveras med Vindelrökt sidfläsk, haricots verts samt dragon & tryffelemulsion samt rödvinssås och pommes frites.

Fästpunkt 1
Fästpunkt 1
restaurang-lulea (8).jpg

Desserter

Havtorn 155kr

Mandel – Yuzu – Choklad
Havtornssorbet med cava serveras med en mandelkaka med citron och vitchoklad s
amt en yuzumousse och havtornscurd.

Hjortron 159kr

Munk – Grädde – Citron
Hjortron serveras med vaniljglass samt hjortronmarmelad, citronpärlor och en liten sockermunk samt hjortroncurd och citron, havre crumble.

Choklad 155kr

Nougat – Rom – Bovete
Bakad chokladpastej serveras med nougatkräm, hallon, rostat bovete och chokladglass samt rostad vit choklad.

Kvällens ost 155kr
Tryffel 45kr

Avsmakningsmeny

Våra avsmakningsmenyer måste förbokas minst 24 timmar innan ditt retaurangbesök. Detta gör du genom att ringa oss på 0920 - 222 155.

Serveras fram till 13/1

Sjurättersmeny

Sjurätters 1590 kr | Dryckespaket 890 kr

Granskott
Lingon
Löjrom
Ren
Röding
Mandelpotatis
Socker
Grädde
Vanilj
Rådjur

 

(Med reservation för förändring)

bottom of page