Arkipelags sista meny
Arkipelags Sista Meny 23/24 . Gäller från 6/12-25/1. Efter detta stänger restaurangen.
Vid allergier kontakta oss gärna i förväg för att ni ska få bästa möjliga service!
Social Dining
En unik femrätters meny där vi börjar med tre små rätter att dela vid bordet, därefter går vi vidare till varmrätter och dessert.
Vi stänger snart restaurangen. Därför meddelas meny för social dining varje afton av vår personal.
Middag 725 kr/person
Gott vinpaket 655 kr/person
Exkusivt gott vinpaket 995 kr/person
Snacks
Munk 99kr
Fikon – Anklever – socker
En liten socker munk , serveras med anklevermousse och fikonmarmelad
Löjrom 89kr
Potatis – Äpple – Syrad grädde
Hasselbackspotatis som kockas i äppelcidervinäger och serveras med löjrom, syrad grädde och äpple.
Ostron 69kr ( begränsat antal)
Lök – Koriander – Chili
Grillat ostron serveras med chili och koriander samt lök
Förrätter
Jordärtskocka 159 kr
Äpple – Cognac – Grädde
Jordärtskocka soppa med grädde och cognacsäpplen samt friterad jordärtskocka.
Pilgrimsmussla 199kr
Curry – Päron – Löjrom
Smörstekt Pilgrimsmussla, serveras med curryinlagda päron toppas med löjrom och rivet citronsmör.
Ren 199kr
Granskott – Gruyere- Enbär
Lätt gravad ren , serveras med granskottsemulsion, smörstekt svamp och färskost kräm med enbär, riven gruyere ost och potatischips, lingonsorbet.
Råbiff 229kr
Gruyere – Bovete – Smör
Minut mald råbiff, serveras med kapris, bovete, samt friterad lök och potatis. Toppas med anklever smör och gruyereemulsion.
Varmrätter
Tryffelgnocchi / 269 kr
Serveras med en kantarellstuvning samt shiitake ragu, riven sommartryffel och friterad grönkål, citronolja och Svedjanost.
Hälleflundra 349kr
Persiljerot – Sherry – Sidfläsk
Smörstekt hälleflundra, serveras med persiljerotspuré och en sherrysås
Samt vindelnrökt sidfläsk och päron.
Röding 329kr
Gurka – Dill – Potatis
Lätt rimmad röding serveras med syrad gurka och dill samt en bryntsmörsås och tournerad potatis som serveras med bränd grädde.
Rådjur 449kr
Rotselleri – Blåbär – Kantarell
Kryddstekt Rådjur serveras med saltbakad rotselleri, en smörig sås med blåbär och smörstekta kantareller samt grönkål och syrad lök.
Oxfilé / 399 kr
Grillad oxfilé serveras med Vindelrökt sidfläsk, haricots verts samt dragon & tryffelemulsion samt rödvinssås och pommes frites.
Desserter
Havtorn 155kr
Mandel – Yuzu – Choklad
Havtornssorbet med cava serveras med en mandelkaka med citron och vitchoklad samt en yuzumousse och havtornscurd.
Hjortron 159kr
Munk – Grädde – Citron
Hjortron serveras med vaniljglass samt hjortronmarmelad, citronpärlor och en liten sockermunk samt hjortroncurd och citron, havre crumble.
Choklad 155kr
Nougat – Rom – Bovete
Bakad chokladpastej serveras med nougatkräm, hallon, rostat bovete och chokladglass samt rostad vit choklad.
Kvällens ost 155kr
Tryffel 45kr
Avsmakningsmeny
Våra avsmakningsmenyer måste förbokas minst 24 timmar innan ditt retaurangbesök. Detta gör du genom att ringa oss på .
Serveras fram till 13/1
Sjurättersmeny
Sjurätters 1590 kr | Dryckespaket 890 kr
Granskott
Lingon
Löjrom
Ren
Röding
Mandelpotatis
Socker
Grädde
Vanilj
Rådjur
(Med reservation för förändring)