top of page
Smårätter
Fästpunkt 1
angbryggeriet-pitea-restaurang (21).jpg

Social Dining

Nu finns the social dining experience hos oss! En unik femrätters meny där vi börjar med tre små rätter att dela vid bordet, därefter går vi vidare till varmrätter och dessert.

Middag 725 kr/person

Gott vinpaket 655 kr/person

Exkusivt gott vinpaket 995 kr/person

Frank restaurang Arkipelag Luleå

Förrätter

Börja din måltid med smaker från Norrbotten. Våra höstförrätter är en blandning av traditionella och nya smaker. Välj mellan rätter som saltbakade rödbetor, björkgravad älg, eller kantarelltoast. Vill du ha något ovanligt? Testa röding med mango. Föredrar du något klassiskt? Prova vår minutmald råbiff. Vi har något som passar alla och ser fram emot att inleda din måltid med något gott.

Saltbakade Rödbetor / 149 kr

Serveras med dragen burrat, friterad bovete samt rucolaolja och emulsion. Surdegssmul samt jordärtskocka.

Pilgrimstartar / 189 kr

Röding och pilgrimstartar serveras med chili, avokado och mango. Smörstekt panko som ett härligt krisp till tartaren samt en äpple, kräftgrädde. Syrad lök och körvel.

Gravad Älg / 189 kr

Björkgravad älg serveras med lingonreduktion, smörstekt svamp och björksavsolja. Lagrad hårdost och syrad lök samt bovete och rödbeta.

Kantarelltoast / 189 kr

Skärgårdens kantareller i en härlig stuvning som serveras på danskt rågbröd. Vi toppar denna toast med riven svedjanost och junkönslöjrom.

Råbiff / 198 kr

Minutmald råbiff serveras med citron, kapris, bovete samt gräslök, friterad schalottenlök och tryffel samt syrad sensommarpotatis.

På bild ser du vår grillade oxfilé med dragon och tryffelemulsion och frasiga pommes samt tryffelgnocchi med kantarellstuvning.

Fästpunkt 1

Varmrätter

Våra varmrätter för hösten är en fusion av traditionell matglädje och det unika i Norrbottens natur. Här möter du smaker från skogen, sjön och trädgården, sammanvävda i rätter som värmer i höstkylan. Från nattbakad älgbog till smörbakad röding, vi har något som får dina smaklökar att dansa. Fråga oss, så tipsar vi dig om den perfekta drycken som fulländar måltiden. Hösten har aldrig smakat så gott!

Tryffelgnocchi / 269 kr

Serveras med en kantarellstuvning samt shiitake ragu, riven sommartryffel och friterad grönkål, citronolja och Svedjanost.

Röding / 299 kr

Smörbakad röding serveras med glasnudlar, chiliolja och sparris samt syrad potatis och en musselsås.

Hamngrytan / 359 kr

Klassisk bouillabaisse grund serveras med fisk och skaldjur samt aioli.

Renfilé / 399 kr

Serveras med saltbakad rotselleripuré, smörstekta kantareller och lingon, friterad grönkål och jordärtskocka, rödvinssås.

Oxfilé / 399 kr

Grillad oxfilé serveras med Vindelrökt sidfläsk, haricots verts samt dragon & tryffelemulsion samt rödvinssås och pommes frites.

Älgbog / 325 kr

Nattbakad älgbog serveras med palsternackspuré, syltlök och kantareller samt blåbärsmarmelad.

På bild ser du vår gudomliga chokladdessert. Gillar du choklad får du absolut inte missa denna kreation!

Fästpunkt 1
restaurang-lulea (1).jpg
Fästpunkt 1

Desserter

Runda av måltiden med något riktigt läckert. Våra höstdesserter erbjuder något för alla. Från hjortronmylta med spännande yuzomousse och smakrik äppelsorbet till utsökta blåbärsdelikatesser och en chokladbomb som smälter i munnen. Vi är övertygade om att du kommer hitta något som hjälper dig avslutade måltiden på topp!

Hjortron / 145 kr

Hjortronmylta tillsammans med yuzumousse, citronmarmelad och rostad vit choklad samt vaniljglass.

Äpple / 145 kr

Äppelsorbet serveras tillsammans med lakritscrumble och curd, syrade äpplen och bovete.

Blåbär / 145 kr

Blåbärsbavaroise serveras med vaniljglass, blåbärskräm och chokladcrumble samt marängtoppar.

Choklad / 145 kr

Kahlua chokladglass serveras med chokladpastej och chokladsnö. En riktigt chokladbomb.

Kvällens Ost / 155 kr

På bild ser du storfavoriten jordgubb med smak av sommar! Serveras med färska jordgubbar, jordgubbsglass, citronkräm och maräng.

restaurang-lulea (8).jpg

Avsmakningsmeny

Våra avsmakningsmenyer måste förbokas minst 24 timmar innan ditt retaurangbesök. Detta gör du genom att ringa oss på 0920 - 222 155.

Nyhet - Njut av höstens godaste smaker!

Sjurättersmeny

Sjurätters 1190 kr | Dryckespaket 799 kr

Avsmakningsmeny (5)_edited.png

Meny Arkipelag Luleå

Många rätter går att få som take away då med 10% rabatt. Ring 0920 - 222 155 för att boka. Vid allergier kontakta oss gärna i förväg för att ni ska få bästa möjliga service!

bottom of page