top of page
  • info403797

Möt Mari Wigren - Creative Chef & Sommelier

Mari Wigren är ingen nybörjare på restaurangscenen, hon har varit aktiv länge och driver sedan några år tillbaka Restaurang Ångbryggeriet i Piteå. Här får du lära känna Mari lite närmare och höra hur hon ser på den spännande öppningen av Restaurang Arkipelag i vackra kuststad Luleå.


Mari Wigren står i ett restaurangkök och ler mot kameran
Mari Wigren driver sedan några år tillbaka Restaurang Ångbryggeriet i Piteå.

Hej Mari, tack för att jag får chansen att byta några ord med dig, jag vet att det är hektiskt just nu! Kan inte du berätta lite närmare vad din roll kommer att bli på den nya restaurarangen?


Hej! Min roll på Arkipelag är Creative Chef & Sommelier, jag kommer att jobba med menyer och dryckeslistor. Detta kommer jag att förmedla vidare till de chefer som kommer finnas på plats. Själv kommer jag att dela min tid mellan Piteå och Luleå.


Det låter spännande, hur kom det sig att det blev just du och Pia som bestämde er för att öppna restaurang ihop?


Under fler år har jag letat lokaler i Luleå. Själv och tillsammans med Pia Huuva. Nu äntligen får vi till det, även om jag önskar att världen befann sig i en bättre balans och harmoni. Men en av mina drömmar blir verklighet, hur kan man inte se fram emot det? Mest spännande blir det att höra de första gästernas ord om maten och miljön.Det förstår jag verkligen! Vi är många som längtar efter att få komma och äta! Är det något du tycker känns lite läskigt eller nervöst?


Det här är min femte restaurang och visst man kan ju tro att det är enkelt nu att öppna efter att man har hunnit med några tidigare premiärer. Men nej det blir svårare och svårare för kraven är större, krav man sätter själv och krav man vet att människor har, eftersom många blivit mer medvetna om vad de äter och dricker. Det är både och detta; spännande och läskigt. Nervositet det finns och den är nyttig för då presterar man bättre.


Mari Wigren ler och tittar ner
Mari Wigren är förväntansfull inför att se de första gästernas reaktioner.

På tal om maten, nu är vi många som är nyfikna på vad vad Arkipelag kommer att servera för mat, kan du avslöja några detaljer?

Miljön, namnet och utseende på restaurangen är tavlan för vad som sker på tallriken.

Jag älskar att jobba med naturen, skog, vatten, land, luft. Man kan tänka sig att de fyra elementen kommer att avspeglas i min mat framöver.


Det låter helt fantastiskt! Avslutningsvis, är det något du vill att vi ska veta om Mari Wigren?

Allt jag gör det gör jag till 100%. Med alla råvaror jag plockar ut det finns en tanke. Jag fuskar inte, jag gör det med kärlek. När vi snackar mat och dryck är kvalitet mitt ledord. Kvantitet kan slänga sig i väggen!Stort tack Mari för din tid och stort lycka till med öppningen av Arkipelag!


Tack!


1 166 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page