top of page

Ny stjärna på Luleås restauranghimmel öppnar i höst: ”Här hos oss är det gott att vara – på alla sätt”

 

Vassa restauratörer öppnar Luleås nyaste restaurang senare i höst, på kajkanten mitt i nybyggda Kuststad i södra hamn. ”Det blir lite som ett förlängt vardagsrum för våra grannar, för lulebor och tillresta. Tänk er en familjärt lyxig atmosfär, där du njuter lika mycket av känslan och värmen, som du gör av spännande smakkombinationer på lokala råvaror, tillagade med kärlek och omtanke” säger köksmästaren och delägaren Mari Wigren, som även driver Ångbryggeriet i Piteå.

 

Kompanjonen heter Pia Huuva och har tidigare drivit succén Restaurang Utblick på Luppioberget i Tornedalen. Samtidigt som hon nu öppnar restaurang i Luleå, gör hennes nya matsal i skogen i Liehittäjä stor succé. Det är bråda dagar.

 

–Mari och jag kompletterar varandra på ett fantastiskt sätt. Av erfarenhet vet jag att kökets driv och ambitioner är en nyckel för att lyckas. Och jag vet hur svårt det är att rekrytera kockar. Med Mari vid rodret, som är både köksmästare och sommelier, är den viktiga pusselbiten säkerställd, säger Pia Huuva.

 

Restauranglokalen, mitt i Kuststad, färdigställs just nu. Förutom en ombonad matsal kommer det finnas barplatser med möjlighet att tjuvkika in i köket och en härlig uteservering sommartid - kanske även delar av vintern. I de välfyllda butiksdiskarna i anslutning till entrén, kommer det finnas färdiga måltider för avhämtning och fina, lokala råvaror för den som hellre lagar maten själva.

 

–Vi vet att det är svårt att få ihop livspusslet. Genom att erbjuda både måltider för avhämtning och en restaurangmeny med smakfulla middagsalternativ, vill vi hjälpa våra grannar och gäster att spara tid. Och såklart ge en möjlighet att kunna äta gott trots pandemin, säger Mari Wigren.
 

Restaurang Kuststad räknar med att öppna upp i oktober/november. Bland annat är det inredning och namnfrågan som behöver tid.

 

–Vi gillar arbetsnamnet, Restaurang Kuststad, men kan redan nu avslöja att det slutliga namnet på restaurangen kommer bli ett annat. Vad det blir lovar vi att berätta så fort Bolagsverket har sagt sitt, avslutar Pia Huuva. 

 

 

 

Kontakta Restaurang Kuststad Luleå

Mari Wigren​

070 - 605 02 83

mari@angbryggeriet.com

bottom of page