Skål

Winemakers Dinner

Winemakers dinner är en typ av evenemang där deltagarna kan njuta av en måltid samtidigt som de lär sig om olika typer av viner. Dessa evenemang arrangeras vanligtvis av vingårdar eller restauranger, och de har ofta en gästföreläsare som är kunnig om vin. deltagare kan förvänta sig att lära sig om historien och produktionen av vin, samt smaka olika typer av viner.

Poggio Cagnano Maremma Toscana Winemakers Dinner

LÖRDAG 12/11 | 18:30 | KREDITKORTSBOKNING

PRIS 1590 KR/PERSON

 

Ett samarbete med M Wines. Till denna härliga winemakers dinner, tillreder vi 5 rätter med smaker från söder till norr svensk matlagningskonst kommer serveras tillsammans med härliga viner från Toscana.

Pietro Gobetti och Achille Marodin började sitt äventyr 2005. Tio års arbete gick åt till att restaurera gamla olivträd, plantera och bygga en vingård – att förvandla en övergiven fastighet till en liten pärla i Maremma med stor potential för framtiden.

 

I början hjälpte sonen Alessandro Gobetti till men hade ett annat jobb vid sidan av. 2015 lämnade han sitt dåvarande jobb för att ägna sig - passionerat - åt vinproduktion. Sedan 2015 har Alessandro Gobetti varit ansvarig och kommer att fortsätta att producera begränsade mängder ekologiska och biodynamiska viner av hög kvalitet.

För tillfället producerar vi röda, vita och Ancestrale (lätt mousserande) viner. Vårt mål är att växa lite mer och kunna leva på det samtidigt som vi producerar runt 25 000 flaskor per år. Men vi kommer att fortsätta att göra handgjorda, biodynamiska viner, med druvor som är delvis jästa i amforor.