top of page
Skål

Winemakers Dinner

Winemakers dinner är en typ av evenemang där deltagarna kan njuta av en måltid samtidigt som de lär sig om olika typer av viner. Dessa evenemang arrangeras vanligtvis av vingårdar eller restauranger, och de har ofta en gästföreläsare som är kunnig om vin. deltagare kan förvänta sig att lära sig om historien och produktionen av vin, samt smaka olika typer av viner.

27/1 18:30 1190 KR/PERSON

Femrätters middag inklusive vin från vinmakaren.

FULLBOKAT - Maila oss på info@restaurangarkipelag.se för att ställa dig på väntelistan.

Amadio Fasoli, farfar till dagens generation av Fasoli Gino, skulle ha varit stolt över sina söner och sonsöner som på 1980-talet valde att konvertera sina vingårdar till ekologisk produktion.

 

Efter tio år hade alla Fasoli Ginos odlingar blivit eko-certifierade och företaget har sedan dess inspirerat och stöttat andra producenter som även de vill omvandla till ekologisk odling, inte bara i Veneto och Italien utan i hela Europa.

 

Hållbarhet är en viktig del av Fasoli Ginos verksamhet, genom exempelvis lättviktsflaskor och att en vingård sköts av socialt missgynnade unga vuxna. Idag är det fjärde generationen Fasoli som leder företaget och unge Matteo Fasoli övervakar vingårdarna i Valpolicella.

 

Matteo och Fasoli Gino fortsätter att göra viner som håller fast vid sitt ursprung och vinifierar varje vingård separat för att få fram mikroklimatets och jordmånens unika karaktär.

Kvällens meny

  • Rödingtartar

  • Jordärtskocka på 3 sätt.

  • Råbiff.

  • Bresaola med ruccola och rostade pinjenötter samt gräslöksemulsion.

  • Pepparstekt renfilé

Viner

  • Fasoli Gino La Corte del Pozzo Brut - prosecco

  • Fasoli Gino Pierre Vecchia 2017  - vitt kraftfullt

  • Fasoli Gino La Corte del Pozzo Bardolino 2020 rött lätt

  • Fasoli Gino La Corte del Pozzo Valpolicella 2019 rött medelfylligt

  • Fasoli Gino La Corte del Pozzo Amarone della Valpolicella 2016

  • Fasoli Gino Alteo Amarone della Valpolicella 2015

bottom of page